HUSBIL HUSVAGN

Copyright © All Rights Reserved  j@

Campingdäck


Varje år inför semestern är det viktigt att göra en ordentlig kontroll av däcken på husvagnen eller husbilen för att  kunna köra tryggt och säkert. Vi hjälper dig att hitta det däck som passar bäst för dina behov och din husvagn/husbil så tveka aldrig att kontakta oss när det är dags för byte.


På husvagnar och husbilar rekommenderar vi att man använder ett C-klassat däck. Stommen i ett C-däck ger bättre stabilitet såväl under körning som vid stillastående.


Årlig kontroll


Snittsträckan som en husvagn körs per år är 100-300 mil, för husbilar är snittsträckan 300-500 mil. Det är därför sällan mönsterdjupet som talar om att det är dags att byta däcken utan varningstecken såsom torrsprickor och deformationer. Därför är det svårt att säga exakt hur ofta däcken ska bytas. Inspektera dina däck varje vår inför säsong och tveka inte att komma in till oss så hjälper till med en extra koll.  En bra tumregel är att räkna med nya däck var femte säsong i kostnaden för sitt husvagn/husbil.


Punkter att kontrollera:


Mönsterdjup


För bra våtgrepp rekommenderar vi ett mönsterdjup på mer än 3 mm

 

Torrsprickor i sidan


Efter ett antal år får däck sprickor på däcksidorna. Några få ytliga sprickor är sällan ett problem men är de många och djupa eller i närheten av fälgkanten så kom in till någon av våra verkstäder för en mer noggrann kontroll.


Däcktryck


Kolla däcktrycket över hela säsongen och följ tillverkarens rekommendationer.


Deformationer eller bubblor i däcksidan


Ser däcksidan ojämn ut är detta ett tecken på utmattning i däcket och det bör bytas ut.

 

Snedslitage


Kom in till någon av våra verkstäder om däcket är snedslitet så hjälper vi dig att åtgärda det. Ibland behöver däcken bytas ut, ibland behöver det göras en hjulinställning men ibland kan det räcka att skifta däcken mellan de olika sidorna.


                 0515-40990           info@gustafssonsbildack.se
Prisexempel  Personbil

Skift 295 kr

Suv 345


Däckhotell

från 595kr 


Hjulinställning

Från 895 kr