HUSBIL HUSVAGN

Campingdäck

 

Varje år inför semestern är det viktigt att göra en ordentlig kontroll av däcken på husvagnen eller husbilen för att kunna köra tryggt och säkert. Vi hjälper dig att hitta det däck som passar bäst för dina behov och din husvagn/husbil så tveka aldrig att kontakta oss när det är dags för byte.

 

På husvagnar och husbilar rekommenderar vi att man använder ett C-klassat däck. Stommen i ett C-däck ger bättre stabilitet såväl under körning som vid stillastående.

 

Årlig kontroll

 

Snittsträckan som en husvagn körs per år är 100-300 mil, för husbilar är snittsträckan 300-500 mil. Det är därför sällan mönsterdjupet som talar om att det är dags att byta däcken utan varningstecken såsom torrsprickor och deformationer. Därför är det svårt att säga exakt hur ofta däcken ska bytas. Inspektera dina däck varje vår inför säsong och tveka inte att komma in till oss så hjälper till med en extra koll. En bra tumregel är att räkna med nya däck var femte säsong i kostnaden för sitt husvagn/husbil.

 

Punkter att kontrollera:

 

Mönsterdjup

 

För bra våtgrepp rekommenderar vi ett mönsterdjup på mer än 3 mm

Torrsprickor i sidan

 

Efter ett antal år får däck sprickor på däcksidorna. Några få ytliga sprickor är sällan ett problem men är de många och djupa eller i närheten av fälgkanten så kom in till någon av våra verkstäder för en mer noggrann kontroll.

 

Däcktryck

 

Kolla däcktrycket över hela säsongen och följ tillverkarens rekommendationer.

 

Deformationer eller bubblor i däcksidan

 

Ser däcksidan ojämn ut är detta ett tecken på utmattning i däcket och det bör bytas ut.

Snedslitage

 

Kom in till någon av våra verkstäder om däcket är snedslitet så hjälper vi dig att åtgärda det. Ibland behöver däcken bytas ut, ibland behöver det göras en hjulinställning men ibland kan det räcka att skifta däcken mellan de olika sidorna.

 

0515-40990 info@gustafssonsbildack.se

 

 

 

Prisexempel Personbil

Skift 250kr

 

Däckhotell

200kr Ej tvätt

300kr Maskintvätt

400kr Handtvätt

 

 

Hjulinställning

Från 895 kr

 

Vi sponsrar:

 

Floby IF

Grolanda IF

Falköpings Motorklubb

Annelunds IF

Jul i LJUNG

Alphems Arboretum

Skatebordsramp

Flobys ungdom

 

 

Lite klipp vi fått

 

Copyright © All Rights Reserved j@